مقام والای مادر
🔶 بر پایه تعالیم دینی ، گرامیداشت مقدم مادران مایه ی ورود بهشت است ، چنانکه خط مشی و کیفیت رفتار مادر در تربیت فرزندِ وارسته اهل بهشت نقش تعیین کننده ای دارد.
🔷 از رسول اکرم(ص) در این باره دو مطلب رسیده است : ۱- بهشت زیر پای مادران است ؛ ۲- هنگام نماز مستحبی، اگر پدرت تو را صدا زد نماز را قطع نکن و اگر مادرت تو را صدا میزد نماز را قطع کن .(البته قطع نماز نافله حرام نیست و از این جهت نیکی به مادر نسبت به نیکی به پدر فضیلت بالاتری دارد)
🔶 خدای سبحان وقتی احترام به والدین را مطرح می کند ، برای گرامیداشت مقام زن ، مادر را جداگانه نام می برد ، اما با همه ی این تجلیل های مشترک ، هنگام یاد از زحمات پدر و مادر، فقط از زحمات مادر سخن می گوید : "حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهًا وَوَضَعَتْهُ کُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا ؛ ﻣﺎﺩﺭﺵ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺗﺤﻤﻞ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺯﺣﻤﺖ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺯﺣﻤﺖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺯﺍﻳﻴﺪ . ﻭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻱ ﻭ ﺑﺎﺯ ﮔﺮﻓﺘﻨﺶ ﺍﺯ ﺷﻴﺮ ﺳﻲ ﻣﺎﻩ ﺍﺳﺖ ..." احقاف/۱۵
🔻 در این آیه ، زحمات و خدمات دشوار سی ماهه ی مادر را در دوران بارداری ، زایمان و شیردهی ، ذکر می کند و اشاره ای به زحمات پدر نمی کند .
♦️ بنابراین، آیات قرآن در حق شناسی از والدین، دو قسم است : آیات حق شناسی مشترک از پدر و مادر و آیات مخصوص حق شناسی مادر .
♦️ قرآن کریم اگر درباره پدر حکم خاصی بیان می کند ، فقط برای بیان وظیفه است ؛ نظیر : "و علی المولود له رزقهنّ و کسوتهنّ بالمعروف : خوراک و پوشاک مادران ، به طور شایسته به عهده پدرِ فرزند است" بقره/۲۳۳
ولی هنگام تجلیل و بیان زحمات ، تنها نام مادر را ذکر می کند.
📚 کتاب زن در آیینه جلال و جمال ؛ نوشته آیت الله جوادی آملی
💧به بانوی آب بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1242038283C53201e044e