صله ارحام (ادامه بحث تمدن اسلامی)
⚜️ برای ترسیم نحوه بهبود ارتباطات انسانی در #تمدن_اسلامی نوین، کنکاش عقلی ما را به تلاش حداکثری برای زندگی در وطن و در کنار ارحام و خویشاوندان راهنمایی کرد.
⛔️ اما نگاه عبرت بین، ما را متوجه وجود نقاط تاریکی در گذشته های دور و نزدیک این همسایه نشینی ها و بعضا یک خانه نشینی ها می کند که تا حدود زیادی می توان ادعا کرد فرار از آن گرفتاریها نسل حاضر را به این پراکنده نشینی و دوری و دوستی
و از طرف دیگر تنهایی و بی پناهی رسانده است.
🔲 در چارچوب اندیشه ای که در حال حاضر بر زندگی و سلوک ما حاکم شده، آسایش و منفعت و لذت هر فرد مبنای تصمیمات او برای خود و دیگران است.
با این تفصیل که گاهی من افراد به دو سه نفری از پیرامون آنها نیز توسعه می یابد.
◀️ لذا در زندگی به اصطلاح مدرن امروزی ، هر گاه آسایش افراد با مخاطراتی مواجه شود، برای حل آن به مشاور روانشناس مراجعه می کنند و مشاور برای بهتر شدن حال مراجعین خود توصیه هایی به آنها می کند.
توصیه هایی که هدف آنها رضایت و حل مخاطرات مراجعین است و روانشناس در غیر ضرورت حیطه مشورتی خود ، عموما کاری به کار مسائل دیگر افراد اجتماع ندارد.
✴️ اینجاست که در مشاوره های روانشناسی می بینیم که در بهترین حالت، همه راهنماییها حول رضایت مشتری و حل مشکلات او شکل می گیرد و اساسا #هدف بالاتری در کار نیست.
⚠️ بماند که کم نیستند مواردی که در همین مشاوره ها فرد را از چاله به چاه انداخته باشند و سبب انحطاط یا انحراف وی از مسیر انسانی درست شده باشند.
❓❔ آیا چنین فرایندی در حل مساله می تواند تعیین کننده روابط بین فردی در تمدن نوین اسلامی پیش رو باشد؟
در این رابطه انشالله در آینده نزدیک خواهم نوشت...
✍️ شهبازی
💧به بانوی آب بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1242038283C53201e044e